Bujo – november

November är här och det är även november i bujon. Temat är te och rosor – terosor. Det finns också papper och boksidor som dekoration, tillsammans med washitejp. Hela temat är inspirerat av JunniSun på youtube, som gör pop-ups i sin bujo. Det här är också en pop-up, där tekannan lutar ner och fyller på tekoppen när man öppnar boken. Det hela är väldigt snillrikt. Tyvärr fastnar kannan lite i rosorna när man fäller ihop den, men det kan man fixa.

Kalendern blev en enkel sådan, som jag nästan aldrig har gjort förut, med bara streck. Jag hade det i juli också men då gjorde jag alla veckouppslag samtidigt så då behövde jag inte använda kalendern så mycket. Vi får se hur jag trivs med den. Är lite rädd att jag ska blanda ihop vilka anteckningar som hör till vilket datum.

Meningen är att jag ska fylla i en tekopp för varje dag. November är också en hommage till världens bästa tekopp – Britt – som sjunger på sista versen och kanske inte håller så länge till. 7 deciliter te får man plats med i den koppen. Precis lagom.

För att hitta en bok att riva sönder funderade jag först på att skriva ut (lagliga) sidor från nätet för att sedan färga med te men så kom jag på att jag trots allt arbetar i en byggnad som inhyser ett bibliotek och några minuter senare hade jag en gallrad bok i min hand. Jag har läst den boken och är inte superförtjust i den så på sätt och vis kändes det helt okej att riva sönder den, men den är också lite sorglig så jag har fått välja mina sidor väl. Dessutom kände jag till en början att jag kanske hade besudlat bujon genom att klistra in de sidorna där men det har jag kommit över. Tror jag.

Överlag är det ett mysigt tema. Det känns höstift och jag får använda mig av saker jag gillar bäst: böcker, te och rosa. Även om bujofärgen för höstens bok är rosa så är det ändå inte sedan februari som jag hade det som huvudkulör.

Nu är det dags att blicka framåt och så smått fundera på december och jag har inkluderat en sida för julklappsidéer i bujon. December ska också få ett tema vad det lider. Vad ska jag hitta på då, mån tro?