Bujo – augusti

I slutet på juli hade jag ingen inspiration men så lade Amanda Rach Lee upp sitt julitema och till sist bestämde jag mig för att det passade mig alldeles utmärkt. En fyr, en båt, lite strandrelaterade saker. Det hela började i och med att jag råkade se tre pennor ligga bredvid varandra, en gul, en röd och en blå, och de passade så fint ihop att det någonstans var självklart att det skulle bli dem tillsammans.

Det är ju något både lite skrämmande och romantiskt med fyrar. Ensamma fyrar på annars öde öar eller rara fyrar i den trevliga viken där man cyklar till strandkaféet längs blommande  buskar och prunkande trädgårdar. Det är i alla fall den bild jag har fått genom konsumtion av olika fyrrepresentationer i populärkulturen. Och för att fyrar i korsstygnsbroderier ofta är väldigt romantiska i vackra solnedgångar.

Det marina temat utvecklades och inspirationen från Amanda Rach Lee fortsatte och det var bara att kötta på med färg och båttema. Jag kan inbilla mig att det skulle vara så härligt att bo på västkusten med utsikt över havet och det mäktiga skådespel som himmel och hav erbjuder.

Min fyr står på klippor och ser lite ensam ut men det är ändå en rar liten vik. Den påminner om mumindalen men också sommarsånger som Härliga sommardag med Family Four.

Det är ju alltid roligt med uppslag där det finns uppenbara inramningar som passar ihop med temat. I det här fallet rep och färdstreck.

Det krävdes många mötessidor i augusti. Väldigt många faktiskt.

Riktigt många. Repen fick följa med. Ankaret med.

Jag missade en sida i bokens set up så den fick komma i augusti istället. Jag är tämligen nöjd med den. Jag fick dock skarva lite för jag råkade först stava fel på treasure… Jag är väldigt nöjd med augustis tema och det var lätt att variera sig över flera uppslag. Det är något att ta med sig: flera färger att välja mellan och flera små saker att rita på olika sätt.