Bujo – september

I september gjorde jag min första pop up! Temat var Chrysler Building och den passade sig perfekt för en pop up. Jag är mycket stolt över den. Egentligen var det ganska enkelt men jag gjorde det svårare för mig genom att försöka få byggnaden att sitta ihop hela vägen upp. Det gjorde att jag var tvungen att rita Chrysler Building i perspektiv och det var knepigt.

Med hjälp av lite silkespapper som ser ut som tidningspapper så kändes uppslaget fulländat. Ingen ser heller att tidningarna verkar vara från Irland om man inte tittar nära.

Blå var förstås rätt färg för Chrysler Building, som nog är min favoritbyggnad, i alla fall i New York. Tack och lov lade jag till en taxibil och fick genom det en färg till för en färg är lite väl lite att bygga en hel månads uppslag på.

Chrysler Building stod färdig 1930 men började byggas 1928, under “the roaring 20’s”, det glada tjugotalet. Stilen är art deco och det fick bli ett vidare tema under månaden. Hur många skyskrapor kan man rita under en månad liksom.

Ganska många visar det sig.

Det var tur att taxibilen kom med för annars vet jag inte hur det hade gått. Det roligaste, förutom själva pop-upen, var att testa art deco-typsnitt. Det är snyggt men svårt om man inte har all tid i världen och dessutom kör på fri hand utan mallar och linjaler.

Under månaden gjorde jag också ett helt svartvitt veckouppslag, med inslag av silver. Det var snyggt och stilrent men inte min grej. Det blev helt enkelt en tråkig vecka, även om det var snyggt. Min uppfattning om mina veckor är en smula påverkade av hur mycket jag trivs med mina veckouppslag, om jag blir glad eller neutral av att öppna bujon.

Det var ett kul tema – och pop-up:en är jättefin – men det var lite begränsat. Augusti var bättre på det sättet att det var lätt att variera. Mer om det en annan dag.