Bujo – oktober

Min version av Halloween fick bli musikalen Wicked i oktobers tema i bujon. Jag är tämligen nöjd med förstasidan men nackdelen med tuschpennor är att det inte blir en jämn färg. Alldeles oavsett är det ju tydligt vad jag har försökt rita av och det blev riktigt bra.

Det var roligt och praktiskt att ha så många kontrastfärger. Det blir lite mer variation då än till exempel i september då jag bara hade två och det blev lite enformigt till sist. Jag försökte efterlikna Wickedtypsnittet på oktober och det har nog lyckats helt okej.

Cirklar med Z för Oz så klart. Sidan ser lite tom ut men när jag tänkte att det skulle bli bättre när den var full av streck och bilder. Vi får se hur det ter sig så småningom.

Det gröna ansiktet och leendet påminner lite om The Mask men det är ju Elphaba förstås. Borde kanske måla haten svart men då försvinner ju texten.

Inte bara Elphaba utan förstås också Glinda har fått vara med. Hela musikalen handlar ju ytterst om vänskapen mellan Elphaba och Glinda så då måste ju båda få vara med, plus att det ger lite extra färg.

Båda fick förenas på ett uppslag också. Jag tänker att de är båda väldigt olika och de måste göra det som är bäst för dem själva men det kan inte vara lätt att vara utan varandra.

Jag har haft kul med det här temat men är redo att lämna det också. Till sist är det ju svårt att komma på nya saker att rita och att variera sina uppslag, men det blir ju någonstans en roligare vecka om veckouppslaget är fint. Sista veckan i oktober blev riktigt bra så vi lämnar oktober på ett bra sätt.