Bujo – maj

Det har varit ganska tyst här ett tag. Våren har varit helt fullspäckad med både flytt och mycket att göra på jobbet men nu börjar det lugna sig lite och jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen. Bujon har varit ett stort stöd, en enda bok med allt från anteckningar och kontaktuppgifter rörande flytten till nedräkning och avbockning av jobbrelaterade grejer. Det besvärligaste är väl att komma på vilka saker man ska föra med sig till nästa bok och vilka saker som så att säga får arkiveras i den gamla boken.

I maj fick jag i alla fall äntligen en ny ugn och temat i bujon blev cupcakes. Jag bakade en massa saker – tårta och brownies och kladdkaka och rabarberkladdkaka och chocolate chip cookies och faktiskt cupcakes. Det var härligt att hitta tillbaka till bakningen igen med en ugn som faktiskt blir varm.

Det var ett roligt tema och möjlighet att använda mycket färg. Jag fick också göra en ny boklista för den i början av boken var full. Målet att läsa 21 böcker 2021 uppnådde jag redan i mars. 21 stickprojekt 2021 tvivlar jag på att jag kommer att klara alls dock men det är en annan historia.

Vis av skadan tråd tidigare månader fortsatte jag också med att ha ett dubbeluppslag för månadsreflektionen.

Det är bara att inse, mina veckouppslag följer alltid samma mönster och det tycker jag är skönt. Jag vet vad jag har och vad jag får, så att säga. Jag vet vad jag kan skriva var. Genom att använda olika färger och teckningar så kan jag ändå skilja de lika uppslagen åt.

Planen att bara göra nya mötessidor när det behövs har också fungerat under våren. Under hösten hade jag ju ett mötesuppslag efter varje veckouppslag men jag använde ju inte allihop. Det här systemet fungerar mycket bättre och det har inte alls blivit svårt att hitta bland anteckningarna sedan heller. Oftast vet jag vilken månad jag gjorde dem och kan jag bara bläddra bland de sidorna, ganska smidigt.