Påskstickning vi minns

Runt påsk brukar jag tycka att våren är här på riktigt och jag börjar längta efter färg. Påsken är också en tid som jag förknippar med stickning. Minst fyra lediga dagar som förutom en och annan familjesammankomst kan ägnas helt åt stickning. (Sedan fick jag barn och det här med fyra dagar som kan ägnas helt åt stickning fick modifieras en smula.) Men påsk innebär stickning och färg och det betyder förstås att påskstickningen kan vara galet färgglad. Likaså är det som om påskstickninjgsprojektet ofta är lite särskilt speciellt. Det där projektet jag har längtat efter att lägga upp men sparat till mina fyra lediga stickdagar.

Förra året presenterade jag Einars färgglada kofta i Edition 3 i färgen English Garden. Kofta är för övrigt ett ord han har full koll på, vilket är fullt rimligt då det här är ett hus med många koftor.

2018 var jag tämligen gravid runt påsk och stickade på den ljuvliga lilla kofta som min bäbis skulle komma hem från BB i. Det gjorde han också, även om den var rätt stor, och han invigde den genom att lägga sitt livs första kräkning på den.

2017 hade jag inte så mycket tid att sticka över påsk och då fick en liten pulsvärmare dugga. Den ligger numera på mitt skrivbord på jobbet.

2016 hade jag en underbart produktiv påsk och smackade på med både en färgglad sjal och likaså ett par gula pulsvärmare.

2015 knypplande jag bröllopsspets för glatta livet och lade till färgglada pärlor.

2014 befann jag mig i fjällen och stickade på en nyckelpigekofta till min niece.

Idel färg på olika sätt och speciella projekt. Vad var då årets påskstickning? Det kommer upp i morgon men så mycket kan jag säga att jag är fortfarande förvånad.