Bujo – december

Sent om sider kommer här december i bujon. Det här känns som ett tema som knyter ihop året litegrann. Jag hade Paris, med lite hustak, i februari och gatlyktor i januari. Mars var ju lådor – fyrkanter – så det kanske passar litegrann också med den här månadens tema som är hus. Jag försökte också få lite av känslan från förra årets decembertema, som fortfarande är ett av mina favoriter.

I december gick jag all in med allt, känns det som. Det är vattenfärg, det är pop-up, det är silver och detaljer och extra allt, kan man säga. Det tog väldigt lång tid, mycket längre än jag hade tänkt mig, just på grund av alla små detaljer.

På förstasidan tänkte jag att det var dag men på kalenderuppslaget fick det vara lite mer kväll med snöflingor och tända ljus i alla fönster. Jag tänker också lite på Karl-Bertil Jonssons jul, som också inspirerade mig lite.

Däremot tog det lite tid att hitta färgerna för månaden och jag tror att jag i mångt och mycket ville lite för mycket. Det blev lite spretigt, särskilt i början av månaden. Jag ska också vid tillfälle öva på att göra bättre granar. Överlag vill jag prova på vattenfärg mer.

En av de viktigaste sakerna för mig var dock att få användning för den finaste washitejpen som finns. Den är så att säga essensen av jul för mig med sina dekorationer, granar, lyktor och bänkar. Det är julafton på dagen, när allt är framför en och man är alldeles glad och pirrig och förväntansfull.

Det ordnade som sagt upp sig mot slutet av månaden med färgvalen och den här är jag väldigt nöjd med. Järnek, det betyder också jul för mig av någon anledning fastän jag aldrig sett det som dekoration i verkligheten. Jag tror att det beror på sagoböcker från Storbritannien i min barndom, men jag vet inte.

Snart blir det ett nytt år och därmed också en ny bujo. Vi får se vad den för med sig.