Bujo – november

November är här och det är även november i bujon. Temat är te och rosor – terosor. Det finns också papper och boksidor som dekoration, tillsammans med washitejp. Hela temat är inspirerat av JunniSun på youtube, som gör pop-ups i sin bujo. Det här är också en pop-up, där tekannan lutar ner och fyller på tekoppen när man öppnar boken. Det hela är väldigt snillrikt. Tyvärr fastnar kannan lite i rosorna när man fäller ihop den, men det kan man fixa.

Kalendern blev en enkel sådan, som jag nästan aldrig har gjort förut, med bara streck. Jag hade det i juli också men då gjorde jag alla veckouppslag samtidigt så då behövde jag inte använda kalendern så mycket. Vi får se hur jag trivs med den. Är lite rädd att jag ska blanda ihop vilka anteckningar som hör till vilket datum.

Meningen är att jag ska fylla i en tekopp för varje dag. November är också en hommage till världens bästa tekopp – Britt – som sjunger på sista versen och kanske inte håller så länge till. 7 deciliter te får man plats med i den koppen. Precis lagom.

För att hitta en bok att riva sönder funderade jag först på att skriva ut (lagliga) sidor från nätet för att sedan färga med te men så kom jag på att jag trots allt arbetar i en byggnad som inhyser ett bibliotek och några minuter senare hade jag en gallrad bok i min hand. Jag har läst den boken och är inte superförtjust i den så på sätt och vis kändes det helt okej att riva sönder den, men den är också lite sorglig så jag har fått välja mina sidor väl. Dessutom kände jag till en början att jag kanske hade besudlat bujon genom att klistra in de sidorna där men det har jag kommit över. Tror jag.

Överlag är det ett mysigt tema. Det känns höstift och jag får använda mig av saker jag gillar bäst: böcker, te och rosa. Även om bujofärgen för höstens bok är rosa så är det ändå inte sedan februari som jag hade det som huvudkulör.

Nu är det dags att blicka framåt och så smått fundera på december och jag har inkluderat en sida för julklappsidéer i bujon. December ska också få ett tema vad det lider. Vad ska jag hitta på då, mån tro?

Bujo – augusti

I slutet på juli hade jag ingen inspiration men så lade Amanda Rach Lee upp sitt julitema och till sist bestämde jag mig för att det passade mig alldeles utmärkt. En fyr, en båt, lite strandrelaterade saker. Det hela började i och med att jag råkade se tre pennor ligga bredvid varandra, en gul, en röd och en blå, och de passade så fint ihop att det någonstans var självklart att det skulle bli dem tillsammans.

Det är ju något både lite skrämmande och romantiskt med fyrar. Ensamma fyrar på annars öde öar eller rara fyrar i den trevliga viken där man cyklar till strandkaféet längs blommande  buskar och prunkande trädgårdar. Det är i alla fall den bild jag har fått genom konsumtion av olika fyrrepresentationer i populärkulturen. Och för att fyrar i korsstygnsbroderier ofta är väldigt romantiska i vackra solnedgångar.

Det marina temat utvecklades och inspirationen från Amanda Rach Lee fortsatte och det var bara att kötta på med färg och båttema. Jag kan inbilla mig att det skulle vara så härligt att bo på västkusten med utsikt över havet och det mäktiga skådespel som himmel och hav erbjuder.

Min fyr står på klippor och ser lite ensam ut men det är ändå en rar liten vik. Den påminner om mumindalen men också sommarsånger som Härliga sommardag med Family Four.

Det är ju alltid roligt med uppslag där det finns uppenbara inramningar som passar ihop med temat. I det här fallet rep och färdstreck.

Det krävdes många mötessidor i augusti. Väldigt många faktiskt.

Riktigt många. Repen fick följa med. Ankaret med.

Jag missade en sida i bokens set up så den fick komma i augusti istället. Jag är tämligen nöjd med den. Jag fick dock skarva lite för jag råkade först stava fel på treasure… Jag är väldigt nöjd med augustis tema och det var lätt att variera sig över flera uppslag. Det är något att ta med sig: flera färger att välja mellan och flera små saker att rita på olika sätt.