Bujo – september

I september gjorde jag min första pop up! Temat var Chrysler Building och den passade sig perfekt för en pop up. Jag är mycket stolt över den. Egentligen var det ganska enkelt men jag gjorde det svårare för mig genom att försöka få byggnaden att sitta ihop hela vägen upp. Det gjorde att jag var tvungen att rita Chrysler Building i perspektiv och det var knepigt.

Med hjälp av lite silkespapper som ser ut som tidningspapper så kändes uppslaget fulländat. Ingen ser heller att tidningarna verkar vara från Irland om man inte tittar nära.

Blå var förstås rätt färg för Chrysler Building, som nog är min favoritbyggnad, i alla fall i New York. Tack och lov lade jag till en taxibil och fick genom det en färg till för en färg är lite väl lite att bygga en hel månads uppslag på.

Chrysler Building stod färdig 1930 men började byggas 1928, under “the roaring 20’s”, det glada tjugotalet. Stilen är art deco och det fick bli ett vidare tema under månaden. Hur många skyskrapor kan man rita under en månad liksom.

Ganska många visar det sig.

Det var tur att taxibilen kom med för annars vet jag inte hur det hade gått. Det roligaste, förutom själva pop-upen, var att testa art deco-typsnitt. Det är snyggt men svårt om man inte har all tid i världen och dessutom kör på fri hand utan mallar och linjaler.

Under månaden gjorde jag också ett helt svartvitt veckouppslag, med inslag av silver. Det var snyggt och stilrent men inte min grej. Det blev helt enkelt en tråkig vecka, även om det var snyggt. Min uppfattning om mina veckor är en smula påverkade av hur mycket jag trivs med mina veckouppslag, om jag blir glad eller neutral av att öppna bujon.

Det var ett kul tema – och pop-up:en är jättefin – men det var lite begränsat. Augusti var bättre på det sättet att det var lätt att variera. Mer om det en annan dag.

Bujo – oktober

Min version av Halloween fick bli musikalen Wicked i oktobers tema i bujon. Jag är tämligen nöjd med förstasidan men nackdelen med tuschpennor är att det inte blir en jämn färg. Alldeles oavsett är det ju tydligt vad jag har försökt rita av och det blev riktigt bra.

Det var roligt och praktiskt att ha så många kontrastfärger. Det blir lite mer variation då än till exempel i september då jag bara hade två och det blev lite enformigt till sist. Jag försökte efterlikna Wickedtypsnittet på oktober och det har nog lyckats helt okej.

Cirklar med Z för Oz så klart. Sidan ser lite tom ut men när jag tänkte att det skulle bli bättre när den var full av streck och bilder. Vi får se hur det ter sig så småningom.

Det gröna ansiktet och leendet påminner lite om The Mask men det är ju Elphaba förstås. Borde kanske måla haten svart men då försvinner ju texten.

Inte bara Elphaba utan förstås också Glinda har fått vara med. Hela musikalen handlar ju ytterst om vänskapen mellan Elphaba och Glinda så då måste ju båda få vara med, plus att det ger lite extra färg.

Båda fick förenas på ett uppslag också. Jag tänker att de är båda väldigt olika och de måste göra det som är bäst för dem själva men det kan inte vara lätt att vara utan varandra.

Jag har haft kul med det här temat men är redo att lämna det också. Till sist är det ju svårt att komma på nya saker att rita och att variera sina uppslag, men det blir ju någonstans en roligare vecka om veckouppslaget är fint. Sista veckan i oktober blev riktigt bra så vi lämnar oktober på ett bra sätt.