En ny bujo!

Det har varit väldigt tyst här ett tag och jag funderar lite på hur jag vill göra med bloggen. Medan jag funderar kan vi passa på att titta lite på hur det faktiskt blev.

Egentligen använder jag inte min sida för rutavstånd så mycket men det är en praktisk sida att börja med om man inte riktigt vet hur man ska ta sig an en ny bok. Jag gjorde en mall för mitt vanliga veckouppslag, som jag sedan kan vika ut och se och det har jag haft stor användning för.

Mycket är sig likt från vårens bujo men jag börjar få mer rutin i min set-up nu.

Tanken är att jag i den här bujon ska lägga till mer bilder. I den förra blev det ju bara en per månad och då kändes det konstigt om det inte var en bild på Einar. Så nu finns det en månadens bild men också bilder under varje månads egna uppslag. Det är lite roligare så, tänker jag.

I förra boken lade jag in 20 bra saker från 2020, i den här fick det bli 21 sommarminnen från 2021 och jag tror faktiskt att jag fick till det. Det är bra att dokumentera sommaren lite så att man sedan minns vad man har gjort. Det är så lätt att det flyter ihop annars.

Böcker jag har läst fick vara med fortsatt. Jag gillar att se att jag har läst och att jag har kommit igång med läsandet igen. Jag vet inte om jag är tillbaka till där jag var före 2013 men jag tror nästan det. Det är bara det att läsandet är annorlunda nu, inte sämre på något sätt men annorlunda.

För att lättare hitta bland mina sidor gjorde jag flikar. Det är snyggt men jag vet inte hur mycket det hjälper egentligen. Jag är dock väldigt nöjd över min gouachefärg och hur bra det blev när jag målade. Kanske trodde jag att jag skulle använda den mer men det kommer ju fler bujos.

Eftersom jag behövde tre sidor för böcker i våras så lade jag till det på en gång. Sticksidan fick fortsatt ett halvt uppslag och vi får se hur mycket jag lyckas fylla den. Om inte annat så har det blivit några inköp i alla fall.

Huset har också fått flera sidor. Framför allt är jag nöjd med det här uppslaget, där jag vecka för vecka kan notera vad som skett. Det var praktiskt under sommaren då det mot slutet av sommaren var lätt att tänka att inget hänt och glömma bort att vi i början av sommaren inte hade något golv i köket.

Sent omsider kom jag också på att jag ville ha en sida för bakat eftersom jag äntligen har en fungerande ugn igen. Här kan jag också notera varifrån jag fått receptet så att jag minns om jag vill baka samma sak igen. Det har blivit både paj, piroger och rimbobullar i sommar. Mina första jäsdegar!

En sida för anteckningar fick avsluta det hela. Där kan jag skriva upp bujotemaidéer och liknande. Man vet aldrig när man behöver anteckna något, helt enkelt.

Jag är nöjd med strukturen och färgtemat, det passar bra till framsidan och livar upp lite. Washitejpen är också fin. Snart börjar det nästan bli dags att börja fundera på vårens tema, men än får det dröja lite.