Ingen flytt utan planering

Årets andra halva har inletts och det tarvar naturligtvis en ny bullet journal – en faktisk bok alltså. Detta för att den blå boken endast har ett enda uppslag kvar och på det blir det ju förstås ingen julimånad. Den nya boken är likadan som den gamla, från Archer&Olive och i B5-format. Skillnaden är förstås färgen och den lilla blomdekorationen på framsidan. Det är en fin färg men jag inser ju att den inte kommer att vara ljusrosa särskilt länge… De tål inte fukt så bra, de här böckerna, utan vatten lämnar fläckar och smuts ska vi inte tala om. Men det visar ju också att boken är använd, och det ska den ju vara. Den blå cyklade jag omkull med så att jag fick plocka upp den där den stod rätt upp i en snödriva i vintras, till exempel. Det blev en fläck som minne.

Nu kommer ju också den stora frågan vilka uppslag som ska vara med och inte. Nu har jag ju haft en bujo i ett helt läsår och jag vet ungefär vad jag behöver och hur mycket. Hittills har jag behövt fylla på mina bokuppslag så där kan jag behöva öka lite. Huset kräver en del anteckningar så sådana sidor måste jag ha. Jag har ju sagt förut att jag inte direkt tror på nyårslöften men jag blev ändå lite påverkad i vintras av att alla gjorde sidor med mål för året och sådant. Det blev som jag trodde, det man inte uppnår känns bara jobbigt och det man uppnår kan man glädjas åt ändå, så att säga, så den sidan tänker jag inte ta med. Annars gillar jag mina sidor och jag börjar som sagt komma fram till vad som passar mig bäst. Det är klart att det känns som om jag vill utvecklas också men att förfina det jag vet passar är ju också någon form av utveckling.

I min första bujo använde jag bara svart och grått på mina första sidor, min “set up”, men i den andra använde jag en blå kontrastfärg som var nästan identisk med bokens omslag. Det gillade jag skarpt och kommer att fortsätta med i den här boken, fast rosa nu då.

Det blir nog bra det här. Jag känner mig redo för en ny bujo.