Bujo – juni

Eftersom maj innehöll så många färger fick juni vara lite lugnare med ett par blåa toner och en röd som kontrast. Det är också ett ganska lätt och snabbt tema – moln och drakar – och det gick ovanligt snabbt att planera och utföra juni i bujon.

Månadens citat är från Visa vid vindens ängar och noterna längst ner är de faktiska noterna vilket jag är mycket nöjd med. Jag ångrar dock lite att jag gjorde en rosa sol på första sidan, jag borde ha hållit mig till blått och rött eller möjligen gjort en gul sol.

Jag är nöjd över att det röda inte fick ta alltför mycket plats. Det är trots allt samma färg som jag hade i temat för december och som fick representera jul. Men jag tycker att den passade bra för juni ändå.

Det känns som om det var ett tag sedan humörbarometern var ritad så här – senast var i mars och då orkade jag aldrig fylla i den – men det kändes rätt med draksvansen. Det tog mycket plats dock.

Det var i och för sig inte ett problem eftersom jag ju vill ha ett helt uppslag för månadsreflektionen.

Juni är en månad där hälften är jobb och andra hälften är sommarlov så det har fått leda till  att jag både har sidor för en vanlig vecka…

och extra många mötessidor…

…men också ett veckouppslag för en ledig vecka. Jag behöver inte så mycket plats när jag inte jobbar, bara några rader för att skriva upp tider jag behöver passa etc.

I slutet gjorde jag en citatsida för att markera att det faktiskt är sommarlov nu. Sommarlov!

Jag har faktiskt gjort en augustiöversikt längst bak i bujon, eftersom de sista jobbdagarna i juni krävde en lite djupare planering av augusti, och några sidor för husanteckningar och sommarplanering och i och med det visar det sig att jag bara har ett enda uppslag kvar i min 160 sidor tjocka bok. Det är ju väldigt väl planerat, måste jag säga. Nu är det dags att avsluta juni och fundera på nästa bullet journal och nästa bok. Spännande!

Bujo – maj

Det har varit ganska tyst här ett tag. Våren har varit helt fullspäckad med både flytt och mycket att göra på jobbet men nu börjar det lugna sig lite och jag börjar hitta tillbaka till mig själv igen. Bujon har varit ett stort stöd, en enda bok med allt från anteckningar och kontaktuppgifter rörande flytten till nedräkning och avbockning av jobbrelaterade grejer. Det besvärligaste är väl att komma på vilka saker man ska föra med sig till nästa bok och vilka saker som så att säga får arkiveras i den gamla boken.

I maj fick jag i alla fall äntligen en ny ugn och temat i bujon blev cupcakes. Jag bakade en massa saker – tårta och brownies och kladdkaka och rabarberkladdkaka och chocolate chip cookies och faktiskt cupcakes. Det var härligt att hitta tillbaka till bakningen igen med en ugn som faktiskt blir varm.

Det var ett roligt tema och möjlighet att använda mycket färg. Jag fick också göra en ny boklista för den i början av boken var full. Målet att läsa 21 böcker 2021 uppnådde jag redan i mars. 21 stickprojekt 2021 tvivlar jag på att jag kommer att klara alls dock men det är en annan historia.

Vis av skadan tråd tidigare månader fortsatte jag också med att ha ett dubbeluppslag för månadsreflektionen.

Det är bara att inse, mina veckouppslag följer alltid samma mönster och det tycker jag är skönt. Jag vet vad jag har och vad jag får, så att säga. Jag vet vad jag kan skriva var. Genom att använda olika färger och teckningar så kan jag ändå skilja de lika uppslagen åt.

Planen att bara göra nya mötessidor när det behövs har också fungerat under våren. Under hösten hade jag ju ett mötesuppslag efter varje veckouppslag men jag använde ju inte allihop. Det här systemet fungerar mycket bättre och det har inte alls blivit svårt att hitta bland anteckningarna sedan heller. Oftast vet jag vilken månad jag gjorde dem och kan jag bara bläddra bland de sidorna, ganska smidigt.