Bujo – april

Jag är lite sen på bollen, det medger jag. April har ju pågått så länge att det är dags för maj redan men jag tycker också att april har gått ovanligt snabbt. Eller kanske lika snabbt som vanligt. Ju mer man har att göra desto snabbare går det och jag har haft så mycket att göra att man kan tro att det är maj redan.

Men riktigt så roligt är det ju inte än på en vecka. April månads tema är blommor och cyklar. Jag har en washitejp med cyklar som jag har ritat av och det har varit rätt svårt, särskilt när man inte har så mycket tid, men jag är nöjd över resultatet. Det svåraste var att få till hjulen. När jag väl hade dem på rätt ställe så föll resten på plats ganska omgående. Jag fyllde cykelkorgen med blommor och det temat har fått följa med över veckouppslagen. Ett väldigt tacksamt motiv.

Någon såg cykeln på första sidan och undrade var hans stol var så jag fick rita dit den till cykel nummer två. Särskilt härligt har färgtemat varit. Jag har gillat den gröna, blåa och rosa tillsammans. Det har känts vårigt och välkomnande.

Eftersom min provsida från början av bujon börjar bli full så fick jag rita dit en ny bredvid vanor och humör. Den börjar fyllas på redan. Upplägget för vanor och humör kommer igen sedan februari. Det är en smått opraktisk uppställning eftersom det är lätt att rita fel men den ser samtidigt mycket elegant ut. I mars fyllde jag inte i vanor och humör under en stor del av tiden och jag vet inte riktigt varför men jag var väldigt trött i mars. Inte mycket bujo och heller inte så mycket stickning. Det har varit lite mer stickning i april, tror jag. Vi får se hur det går med målet om 21 stickprojekt under 2021. 21 böcker är i alla fall redan uppnått.

Mars undantaget har jag behövt två sidor för månadsreflektion under året och därför lade jag in det från början nu. Med allt som händer i april tänker jag att jag kommer att ha mycket att skriva om, men det kan också blir tvärtom att jag är alldeles för trött och inte orkar skriva någonting alls. Vi får se!

April är en ganska mild månad ljusmässigt, tycker jag, och det speglar sig lite i färgskalan. Den här blå pennan är som en aprilhimmel och den gröna känns som nyutspruckna löv. Precis lagom för april. Jag tror att färgerna skrämde bort lite under mars, men jag vet inte säkert. Nu får vi se maj an i bujon!