Bujo – mars

Mars är här och även om jag känner att det är vår i luften så är jag trött. Jag har ingen ork att sticka, jag bara jobbar och läser och ibland orkar jag inte ens läsa. Jag visste att det skulle bli en månad med mycket att göra men att jag skulle vara trött redan innan den ens började, det var jag inte beredd på och jag vet ju hur det blir när jag inte orkar sticka, det blir inte bra. Vi får se, jag ska försöka fresta mig lite på den fronten så får vi se hur det fortsätter.

Alldeles oavsett har det i alla fall blivit en ny månad i min bujo och jag valde temat kartonger. Massor av fyrkanter och kuber och brunt papper.

Temat är enkelt och det är med flit på grund av nämnda upptagna månad men jag började tvivla när jag så var färdig med månadsuppslaget. Det blev inte så snyggt men så får det ju vara ibland. Det behöver inte alltid vara snyggt för att vara funktionellt och tejpen är i alla fall fin. Apropå månadsuppslag vet jag flera som struntar i månadsuppslaget och jag kan förstå det, särskilt när nu den sociala kalendern är obefintlig och man inte har så mycket att göra förutom att vara hemma. Om jag gjorde alla mina veckouppslag på en gång skulle jag kanske också strunta i månadsuppslaget men som det är nu ser jag ändå att den fyller en funktion även om den funktionen kanske inte alltid används just nu och framför allt tycker jag att den är trevlig att göra. Det blir oftast ganska fint. Jag säger oftast för just den här var som sagt inte den bästa jag har gjort.

Lyckligtvis kom vanor och humör efter månadsuppslaget och det här uppslaget är jag nöjd med. Jag började tvivla på temat ett tag men efter det här kändes det bättre. Jag tycker det blev riktigt snyggt och jag är särskilt nöjd med rubriken och dess placering. De små kuberna är också söta och jag kom på att jag kan skriva dit arbetad tid på sidan av dem så de fyller många funktioner. Gällande månadsreflektionen bör jag börja fundera lite för hittills har en sida inte räckt utan jag har fått skarva med extra papper både under januari och februari. Hur jag ska få till ett helt uppslag för reflektion vet jag dock inte men det får vi skjuta på framtiden någon vecka eller två tills det är dags att börja fundera på april.

Återigen tror jag att den stora behållningen med det här temat är papper och framför allt tejp. Jag är supernöjd över att ha hittat tejp som passade så bra till papper och till valda färger och hela känslan överlag. Mina så kallade running weeklies får försätta, jag är mycket nöjd med dem och framför allt hur de sparar plats.

Jag tycks inte ha fotat mitt mötesanteckningsuppslag men jag är nöjd över att ha släppt idén att jag måste ha ett sådant uppslag efter varje vecka. I februari räckte det med ett enda mötesuppslag – det var ju trots allt bara tre arbetsveckor i februari – och vi får se hur många som behövs i mars. Jag skulle gissa på två.