Bujo – augusti

Det blev en bullet journal, eller bujo. Många timmar har jag ägnat åt att sätta upp den, lägga in alla mina sidor i början och de övriga för augusti (och nu också september), men än så länge är det värt det. Och det är roligt! I början på min bok har jag sidor för årsuppslag, stickning och läsning, ett citat och ett försättsblad, ett så kallat grid spacing cheat sheet, en nyckel som visar vad alla tecken ska betyda, och lite annat. Sedan följer augusti med förstasida och citatsida. Temat för augusti blev lavendel. Jag tänkte att det skulle vara tillräckligt lätt för att jag skulle fixa att rita det och det tycker jag faktiskt stämde. Jag ville ju ha en bok i A4-format och det är jag nöjd över men det kan vara lite läskigt att känna att jag ska fylla en hel sida med teckningar. Att göra en ram runt själva månaden blev ett sätt att komma runt det och det känns som om jag har hittat en stil som passar mig.

Ett månadsuppslag är bra att ha och även om jag inte använde det i augusti så mycket så tror jag att det kommer att behövas betydligt mer i september.

Sedan kommer veckouppslagen med plats för hela mitt schema och att-göra-lista. Mitt enda problem är att jag har ett rätt bra minne och därför, ironiskt nog, glömmer att skriva in saker eftersom jag kommer ihåg det ändå.

Under de senaste veckorna har jag petat och filat och kommit på vad som passar mig bäst och jag leker med olika typsnitt och pennor och kluriga lösningar. Det är roligt! Ibland blir det fel men det gör inget, då gör man bara om eller skarvar lite. Det är roligt att använda boken och jag tycker om att ha allting samlat på ett och samma ställe, framför allt  mina mötessidor som ligger efter veckouppslagen. Systemet med att inte ha alla veckor färdiga funkar faktiskt, eftersom jag dels har årsuppslaget och dels månadsuppslaget, vilket jag var lite fundersam över från början. Så ja, jag kommer att fortsätta ett tag till i alla fall.