Guldlock och de tre paren sockor

Vi har hittills haft en helg med snö den här vintern och det verkar inte som om det kommer att bli mer. Det tycker jag är väldigt tråkigt för jag älskar snö och det lilla barnet klappar på pulkan varje gång vi ska gå ut och vill åka och varje gång får jag förklara att tyvärr, det går inte. Men den helg det var snö, då hann vi åka pulka och det är jag glad för. Vi åkte med goda vänner och vi kom in på bristande vinterskor och tjocka sockor och jag vädrade morgonluft för jag förstod att det fanns behov. Jag kan ju inte stillasittande se på när mina vänner fryser så över jullovet passade jag på att sticka sockor så det stod härliga till.

Det är lite Guldlock över det – tre par sockor i olika storlekar – men det största paret sockor, Pappa Björns sockor, kände jag behövde vara tjocka och jag plockade fram ett ganska sobert garn ur stashen, Aurora från Viking of Norway. Det kändes som ett passande garnnamn för ändamålet. Färgen är det mycket inspirerande numret 660.

Sockpar nummer två lyckades jag matcha med en snöoverall vilket gjorde mig mycket nöjd och lika nöjd blev jag när jag kunde plocka fram ännu ett stashgarn, sock weight den här gången – Merino Raggi från Järbo, färg Black & Aqua. Det är paret visar också att jag på sätt och vis uppnåt målet från 2019 att sticka stashgarn men jag ser nog ändå målet som bara delvis uppnått eftersom det så att säga är pågående. Alldeles oavsett så är det här garnet en dröm att sticka i och jag överväger att köpa mer (vilket skulle vara mycket kontraproduktivt).

Lilla Björns sockor är också första färdiga projektet för 2020. Här använde jag resterna från Mamma Björns sockor och Emmas sockor, som blev klara i december, båda i Merino Raggi. Nu skulle man kunna säga att jag har uppnått ett av målen för 2020: att sticka något i restgarn men även detta är väl ett pågående mål, tycker jag.

De tre paren sockor levererades igår och huset har blivit av med ca 150 gram garn. Inte mycket kanske men med tanke på att garn är lätt och stickning tar tid så är det ändå ganska bra gjort. För att inte tala om att ytterligare tre personer slipper frysa om fötterna (inte för att det nödvändigtvis gjorde det innan heller men låt mig drömma).

Mönster för Mamma Björns och Lilla Björns sockor är 92251 Seven Socks från Järbo och Pappa Björns sockor är 92245 Klassiska raggsockor i ylle, också från Järbo.

Draco Dormiens Nvnqvam Titillandvs

Jag bara måste visa vilken fin skyltning som Hanna på Yllotyll har gjort. Alla detaljer är fantastiska men det jag älskar allra mest är breven. Det är liksom tanke i hela fönstret och breven skulle inte komma till sin rätt på det här sättet om inte alla övriga detaljer var så genomtänkta. Hon vet vad hon sysslar med, hon Hanna.

Anledningen till skyltningen är denna – den officiella Harry Potter-stickboken som just kommit ut. Jag har skaffat mig ett exemplar och den är väldigt fint gjord. Även här är det genomtänkta detaljer och spännande information från skapandet av filmerna. Mönstren i sig är jag däremot lite mindre imponerad av, jag har hittat mer fint i inofficiella Harry Potter-stickmagasin. Jag tror också att man kanske blir mer förtjust i boken om man redan var sugen på en Grydffindor- eller Slytherinhalsduk men det är inte jag (kanske för att jag med största sannolikhet är en Hufflepuff och deras färger är gult och svart, en kombo jag definitivt inte skulle sticka en halsduk i (för övrigt är ju ordet Hufflepuff uppenbart grönt så redan där är det ju något fel med färgerna)). Jag är dock väldigt glad över att ha hittat boken och jag kommer säkert att få nytta av den på ett eller annat sätt.