Sticka något i restgarn

Det mål från förra året som jag är mest nöjd med att ha uppnått är nog den här sjalen, stickad i enbart restgarn. Jag letade i korgarna med restgarn och jag hittade en hel massa men den här kombinationen kändes bäst. Här finns garn från It’s good to be a girl-sjalen (det gröna, färgen heter Admire me och garnet är från Fru Valborg). Här finns också vitt Malabrigogarn, lila och grått från Paris in the Springtime, himmelsblått från June Afternoon med det underbara garnet från Shalimar och mörkgrått (fast jag har nog mer tänkt det som mörkblått) som kan vara från vampyrsjalen.

Jag har inte följt mönstret riktigt när det kommer till var kontrastfärgerna ska stoppas in, särskilt inte på andra halvan av sjalen för där blev det tydligt att vissa färger inte skulle räcka. Men det gör ju absolut ingenting och det är en av sakerna som är så bra med det här mönstret. En riktig restgarnssjal. Jag kanske gör en till någon gång just av den anledningen.

Sjalen är fin men jag har inte använt den så mycket. Jag använder sjalar allt mindre, tycker jag. Jag sitter inte så stilla på mitt jobb så jag behöver ingen sjal där, jag använder det inte hemma och jag går inte ut så mycket heller. Å andra sidan är jag definitivt en stickare som tänker mer på själva stickningsprocessen än på det färdiga resultatet så det kanske spelar mindre roll att jag just nu inte använder så mycket sjalar.

Mönster: Fealdan shawl av Kate Groop.