Stickningsmål 2021

Det är ett nytt år och dags att presentera målen för 2021. Jag tyckte att förra årets mål funkade riktigt bra så jag skulle kunna fortsätta med dem men när jag nu sätter mig för att formulera årets mål så känns det lite gjort, vilket det ju också är. Att t.ex. bli av med lite restgarn är ju alltid bra men jag stickade fem projekt av restgarn förra året så jag känner att jag har kommit in i det. Målen är ju till delvis för att få mig att tänka i nya banor.

Mitt stora problem med min stickning just nu är att jag börjar känna att marknaden är lite mättad. Jag vill gärna sticka men jag har svårare att hitta projekt och framför allt svårare att veta vad jag ska göra av dem. Jag har tillräckligt med sockor. Min omgivning likaså. Och framför allt är min plats för stickade plagg minst sagt begränsad. Det är också svårare när jag inte längre använder sjalar varje dag som jag gjorde förut. Däremot finns det kanske en större öppning för stickade tröjor. Vi får se var vi landar.

Mina mål för 2021 är

  • att omorganisera stashen för att få plats med allt garn,
  • att sticka med stashgarn,
  • att våga sticka från de finare delarna av stashen,
  • att sticka något med minihärvor, gradierande garn och/eller ett kit,
  • att sticka minst två saker till mig själv och
  • att sticka minst 21 projekt under 2021.

Jag hoppas också på att lära mig att sticka sockor till mig själv som varken är för stora eller för små. Likaså skulle jag vilja säga att minst hälften av årets projekt måste vara från stashgarn men då måste jag avgöra när garn blir stashgarn och det är som bekant svårt. Jag vet dock att det under året har varit tillfredsställande att sticka med garn jag köpt nyligen men som inte köptes för ett specifikt projekt. Konstigt nog känns det mer som att sticka från stashgarn än det gör att sticka med ett garn som köpts för länge sedan men för ett specifikt projekt (förutsatt att jag stickar just det specifika projektet förstås). Det är oklart, det där med stash, helt enkelt.

Gällande omorganiseringen av stashen så är den både nödvändig och kommer sig naturlig eftersom den ska flytta. Jag kommer att behålla uppdelningen i vikt och vara fortsatt noga med att låta garn av samma kvalitet ligga tillsammans. Inom vikterna vill jag också dela upp garnet så att finstash hamnar för sig och bulkstash för sig. Detta inte för att diskriminera bulkstashen på något sätt utan för att det är rimligare att sticka barnsockor som ska ner i gummistövlar och tappas bort på förskolan i garn som är slitstarkt men inte så dyrt och då vill jag kunna hitta det garnet snabbt, medan däremot en skir sjal som ska ges bort i 50-årspresent kanske skulle kunna komma även från finstashen. Notera att finstash inte nödvändigtvis måste betyda dyrt garn utan det handlar även om färgning, garnkvalitet och personliga preferenser. Jag ska också försöka göra mig av med (gasp!) garn jag inte tycker om och som jag vet att jag aldrig kommer att sticka av. Misstänker att det finns lite lace weight och entrådigt som kan ligga pyrt till. Jag tror att det kommer att bli bra.

Sjalen på bilden är Mini Solutions Scarf by Kelene Kinnersly knit with mini skeins in Flow from Organic Knitters.