“Huvudsaken en håller sig torr om föttera”

I oktober ska man sticka sockor och det har också jag gjort. Inte så många och inte så fancy men dock sockor. Einars vintersockor blev färdiga. Det gick ganska snabbt när jag väl satte igång såsom sockor i den här storleken och tjockleken har en förmåga att gå. De passar fint, eventuellt något långa, och blir fint i gummistövlarna i regnrusket. Mottagaren själv var rimligt misstänksam som alltid mot nya persedlar men accepterade sockorna efter en användning eller två.

Av resterna av samma garn så stickade jag ett par babysockor till en liten färsking som jag också vill ska vara varm om fötterna i vinter. De blev också bra men något mindre än förstås och de gick också snabbt. Jag var tydligen så ivrig att skicka iväg dem att jag glömde fota dem.

Vidare köpte jag ett sockkit som kom häromdagen men det har jag inte börjat sticka än. Vi får se när och om det blir av men jag är förtjust hittills. Kanske blir det en julklapp till någon.

Mönster: Raggsocka med bumeranghäl från Järbo. Garn: Mellanraggi från Järbo, färg 312.