Färdigt igår helst

Vanligtvis om hösten brukar jag ha olika varma projekt planerade. Det är sockor till små fötter, någon vante eller mössa hit, en bebiskofta dit och så vidare. Länge är det för varmt för att sätta igång och jag har gott om tid. Inte behövs några varma sockor i gummistövlarna än heller. Det är långt kvar innan det är dags. Länge är det långt kvar men så vips är det en regnig dag och jag inser att de där sockorna, som det var så långt kvar till de behövdes, de skulle helst ha varit färdiga igår. Och så får jag skarva på något sätt. Hitta ett alternativ och kanske, om det inte finns någon annan råd, ve och fasa, köpa ett par. Fötterna växer och jag, som tror att det går så fort att sticka barnsockor, vilket det ju egentligen gör, glömmer att det ju faktiskt bara går fort om man har tid att sitta och sticka.

Jag har en ärm kvar på en liten höstkofta till en ännu mindre mottagare men så fort den är färdig, då ska jag sätta igång med sockorna. Det går ju inte an att mitt barn går i köpessockor när halva lägenheten är fullständigt isolerad med sockgarn, och som jag brinner av iver att få sticka upp. Sockor ska stickas i storlek 27 och sedan kan jag andas ut, då behöver jag inte längre skämmas över vad barnet har på fötterna.

Nu ska jag gå och sticka färdigt den där ärmen.