Straight from the cottage – April

Varje månad kommer det ett litet paket med en härva garn, ett foto av en växt eller ett träd som varit inspiration för garnet, ett litet brev, en tepåse och en mjukgörande produkt. Det är en garnklubb som är som en liten karamell och färgerna är alltid fina och inspirerande. April månads garn är inspirerat av pärlhyacinten och har en blålila ton. Väldigt vårigt. Krämen är läppbalsam med en svag doft av viol och jag måste säga att jag gillar att även krämen stämmer in färgmässigt med temat.

Pärlhyacinterna har inte stuckit upp i min mammas gräsmatta än men om jag hade färgat aprilgarn så hade jag valt att inspireras av scillorna. Varje vår blommar scillorna i rektorsparken och jag flyttas tillbaka till gymnasietiden, till musikalrepetitioner och ansvarslös och sorglös ungdom. (Sorglös ungdom är dock en myt, nog fanns det sorger och gott om dem, men de var av en annan karaktär än nu, och nog fanns det ansvar och mycket av det men inget i jämförelse med nu. (Då hade jag ett slutbetyg att oroa mig för, mitt eget, nu har jag 160.)) Jag känner mig både gammal och vis när jag betraktar scillorna, lite som om jag hade en hemlighet som andra aldrig kan förstå.

I juli är det slut på garnklubben från Eden Cottage Yarn. Det är synd för jag uppskattar verkligen de här små paketen, men samtidigt är det rimligt också. Klubbar som finns för alltid blir tråkiga i längden, jag har fått vara med i ett och ett halvt år, det får vara gott så. Nu ska jag istället njuta av de tre paket som är kvar och kanske också sticka något av dem.