Business casual – topp 4

Jag är fortfarande lite fascinerad över att jag har lyckats sticka 13 par Business casual-sockor på fem år och jag tänkte att jag skulle göra en liten topplista över vilka som är mina favoritpar. Av dessa tretton par har jag givit bort tio och behållit tre själv men där måste jag erkänna att jag egentligen bara använder och har använt ett av paren regelbundet.

På plats nummer 4: 

Agnieszkas sockor, som var de första jag stickade i det här mönstret. De får vara med eftersom de dels blev väldigt fina (undrar dock fortfarande varför garnet “poolade” på den ena men inte på den andra, men outgrundliga äro stickningens vägar) och dels gjorde att jag upptäckte mönstret. De stickade jag hösten 2015.

Plats nummer 3:

Det första paret sockor jag stickade till min svärfar. De är med för att garnet är fullständigt oemotståndligt. Det såg inte mycket ut för världen när det var i sitt nystan men fick verkligen komma till sin rätt i det här mönstret. Dessa stickade jag också hösten 2015.

Plats nummer 2:

Mina egna! De som jag fortfarande använder trots att det är hål på dem. Jag är inte superförtjust i färgen, det kan jag inte påstå; jag tycker att det är en konstig färgkombi och den är inte snyggare fyra år senare efter att jag har använt sockorna alldeles för mycket och givit dem alldeles för lite kärlek. Vad som däremot är fullständigt fantastiskt med dessa sockor är hur mjuka de är. Det är som att ha fötterna inneslutna i marsvin och därför näns jag inte kasta bort dem. (Jag borde dock verkligen stoppa dem…) Dessa kom till på sensommaren 2016.

Och till sist, på plats nummer 1:

Godissockorna jag stickade på beställning till min knyppelfröken. Hon valde garnet (det är samma sort som min svärfars) och resultatet blev enastående. En vacker dag ska jag sticka ett par likadana till mig själv. Dessa blev också färdiga på sensommaren 2016, fast lite senare än mina.