Kabelknas

Gaaaaah! Det här hände just! Rundstickan gick sönder och kabeln gick av precis under själva stickan. Kabeln rann ut från maskorna nästan hela vägen. Jag har fixat det nu och det syns inget men det är ju typiskt att sådant här ska hända just när man tänkte sluta sticka för kvällen, jag vill inte börja i morgon med att laga något, plus att det ju förstås inte mår bra av att ligga över natten och med en aktiv tvååring som extra riskfaktor.

Jag antar att det blir stor påfrestning på kabeln just där den sitter fast i metalldelen som skruvas på stickan, särskilt med en längre kabel som får ta fler maskor och således tyngre projekt. Jag visste att det var på gång men ändå var jag lat och hoppades att det inte skulle ge med sig så länge projektet pågick. Kanske hade jag faktiskt bytt kabel om jag fått tag på en som var lika lång men när jag besökte min LYS (local yarn store) i fredags fanns det inga 80 cm-kablar. Inga svarta kablar heller tydligen, och då kändes en lila kabel på 100 cm inte som en motsvarighet.

Nu är kabeln bytt i alla fall, till en kortare men nyare och förhoppningsvis kan jag avsluta projektet till helgen utan vidare missöden (*ta i trä*).