Summering

Jag har en bild av att jag inte stickar så mycket längre. Att jag helt enkelt inte har tid. Att jobb och barn tar all min sticktid och att min fina stash bara står och samlar damm (pft, klart den inte gör, dessutom är den ju vacker att titta på). Och ja, jag har rätt på sätt och vis. På mitt förra jobba kunde jag sticka på rasterna åtminstone två gånger i veckan och på de flesta möten. Det var många maskor som kom till där. Likaså hade jag kortare arbetsdagar och en helt annan fritid när jag inte jobbade. Å andra sidan brukade jag plugga vid sidan av jobbet och dessutom träna flera gånger i veckan, men jag har ändå bilden av att jag hade mycket mer sticktid då än nu.

Den här veckan har det varit Kristi himmelsfärd och fyra dagars helg. Vi har mest varit hemma, hängt lite på gården eller i parken och inte gjort så mycket speciellt. Jag har stickat när barnet sover middag och ibland när vi har tittat på film och han inte har suttit i mitt knä. Ändå gick det framåt i en rasande fart och då sjalen jag stickar nu hade potential att bli ett svart hål så började jag se efter hur många ränder jag kunde få till varje dag. Vartannat varv ökas en maska och så håller det på tills det är närmare 200 maskor. Under torsdagen fick jag till 10×8 varv, det vill säga 10 mönsterrapporter med två ränder (ränder, inte varv) i varje. Dagen därpå stickade jag 6 rapporter (den dagen var jag också ute på promenad i solen en massa och “stickade inte så mycket”). Igår stickade jag 7 rapporter och idag har jag fått till 3. Nu har jag fått ihop rätt antal maskor och kan börja med kantspetsen.

Eftersom jag gillar att räkna ut saker så gjorde jag lite överslagsräkning och konstaterade att jag i runda slängar fick ihop 8 300 maskor igår och inte långt därifrån de andra dagarna heller. Det är ju jättemycket! Det är ju ett NaKnitMo-värdigt antal maskor på en dag. Att jag inte skulle ha någon sticktid är alltså bara inbillning, är jag väl bara ledig från jobbet så har jag ungefär lika mycket sticktid som jag hade innan familjen blev större. Det var en väldigt rolig upptäckt!